De nieuwe energie consument

Met ruim 2,3 miljoen overstappers dit jaar is 2016 het 5e jaar waar het aantal overstappers stijgende is. De rol die affiliate marketing hierin speelt is onmiskenbaar en voor de grote energieleveranciers een belangrijk acquisitiekanaal.

Conversive heeft zich de afgelopen 8 jaar gespecialiseerd in de Energiebranche met klanten als Energiedirect.nl, Essent, Oxxio en Eneco. Hierdoor hebben we veel ervaring in het converteren van de sluimerende consument die op zoek is naar een nieuwe Energie aanbieder. Dit doen we door continue ontwikkeling van innovatieve campagnes voor aanwas van kwalitatieve klanten via het affiliate-kanaal.   

Het kanaal voor Acquisitie

Duizenden adverteerders gebruiken affiliate marketing als een belangrijk kanaal binnen de online marketingmix voor de klantacquisitie en het genereren van extra omzet. Voor vele van onze opdrachtgevers komt meer dan 20% van hun online omzet uit hun affiliate-kanaal. Binnen de Energiebranche realiseren we vaak zelfs meer dan 30% van de directe online acquisitie.

Hierbij betalen we per acquisitie een vooraf afgesproken commissie. De commissie wordt uitbetaald voor daadwerkelijk gerealiseerde aansluitingen. Dus 100% netto nieuwe klanten.

Specifieke affiliate campagnes en landingspagina’s

Het is essentieel voor het wakker schudden van de sluimerende klant om met een actie te komen die tot de verbeelding spreekt. Waar de prijsbewuste doelgroep bereikt wordt via de prijsvergelijkers, vind je de aanbieding- en cadeaugevoelige doelgroep in het affiliate kanaal. Om deze bewust en onbewust zoekende overstapper te overtuigen en te converteren is een sterke aanbieding gepast, maar als energieleverancier wil je dit aanbod niet per se over al je kanalen verspreiden. Conversive is gespecialiseerd in het ontwikkelen van Affiliate only proposities die lopen via een vrijwel gesloten funnel en unieke landingspagina. Hiermee kun je dus proposities testen en aanbieden die niet te vinden zijn op de hoofd website of andere advertentie kanalen.

Optimalisatie van  e-mailmarketing

E-mailmarketing is bij de grote e-commerce websites een musthave die tot de detail wordt getest en door wordt ontwikkeld. Buiten de eigen klantenkring is het voor veel bedrijven echter moeilijk om een effectieve e-mailcampagne in te zetten die ook zal converteren tot nieuwe klanten. In samenwerking met onze dedicated mailpartners heeft Conversive dit kanaal eigen gemaakt. Dit kanaal is bij uitstek geschikt voor het bereiken van consumenten om hen met behulp van unieke e-mailtemplates en campagnestrategieën in aanraking te brengen met het merk.

VIP treatment

Conversive onderhoudt wekelijks contact met alle grote energiebranche-affiliates. Door onze intensieve en langdurige samenwerking met deze affiliates zitten wij op een directe lijn met al de invloedrijke publishers in het affiliate-kanaal en kunnen wij als geen ander branchebrede ontwikkelingen in kaart brengen en top-advertentie-posities regelen voor uw energie merk. De belangrijkste publishers voor onze adverteerders krijgen hierbij een echte VIP-behandeling met diverse voordelen om hun resultaten te bevorderen.  

Controle op ACM richtlijnen

Voor alle bedrijven die online adverteren is het nu eenmaal kritisch dat hun merknaam beschermd wordt en dat affiliates die hen promoten voldoen aan de ACM richtlijnen. Voldoet de affiliate bijvoorbeeld aan double-opt in, cookiewalls, eerlijke bedrijfsgegevens, en de vele andere eisen waarop de ACM controleert? Wij controleren alle aangesloten affiliates voordat zij onze klanten mogen promoten en handhaven een zero-tolerance beleid voor affiliates die de regels overtreden van e-mailmarketing. Wij beschermen uw merknaam en de consumenten voor u zodat er zonder zorgen gefocust kan worden op resultaat.

Actief en senior campagnemanagement

Voor een succesvolle campagne is management van het programma een must. Bij Conversive optimaliseren we de campagne dagelijks. Door onze ervaring met de Energiebranche, affiliate marketing en op basis van statistieken zorgt Conversive altijd voor de beste advertentieposities en prestaties die mogelijk zijn in het affiliate-kanaal. Hierbij heeft u ook een sparringspartner met ervaring in marketing in de energiemarkt, die met vrijwel alle grote energieleveranciers heeft gewerkt.

Geen onnodige netwerkkosten, en  alles op een enkel dashboard.

U kunt uw campagne direct volgen via ons campagne management systeem ANT (All Network Tracking). Hier kunt u eenvoudig in bulk de transacties keuren van meerdere netwerken op een enkel platform  en al uw advertenties direct beheren zonder tussenkomst.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op via [email protected]!